Varkenssaté ‘Singapore-style’ met pindasaus
langer dan 60 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

500 g varkenshaas, in blokjes gesneden spiesjes

voor de marinade:
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels rijstwijn
2 teentjes knoflook, geperst ­
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels suiker
1 eetlepel Five Spice­
kruidenpoeder

voor de satésaus:
175 g gehakte pinda’s ­
250 ml water
2 eetlepels suiker
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels kokosmelk ­
1 citroen, geperst
1 eetlepel fijngeraspte gember
1 chilipepertje, in fijne ringetjes gesneden ­
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel arachideolie

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten voor de marinade, voeg de blokjes varkenshaas toe en laat ze een uur marineren.

Maak de saus: fruit de sjalot, knoflook, gember en het pepertje in de arachideolie en blus af met de kokos­ melk, het water en het citroensap. Voeg de sojasaus
en gehakte pinda’s toe en laat alles op zacht vuur een kwartiertje doorpruttelen.

Rijg de varkensblokjes aan een spiesje en gril ze op de voorverwarmde barbecue.

Serveer met de pindasaus.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!