Ingrediënten
500 g varkenshaas, in blokjes gesneden spiesjes
voor de marinade:
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels rijstwijn
2 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel sesamolie
2 eetlepels suiker
1 eetlepel Five Spice
kruidenpoeder
voor de satésaus:
175 g gehakte pinda’s
250 ml water
2 eetlepels suiker
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels kokosmelk
1 citroen, geperst
1 eetlepel fijngeraspte gember
1 chilipepertje, in fijne ringetjes gesneden
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel arachideolie
Bereidingswijze
Meng alle ingredienten voor de marinade, voeg de blokjes varkenshaas toe en laat ze een uur marineren.
Maak de saus: fruit de sjalot, knoflook, gember en het pepertje in de arachideolie en blus af met de kokos melk, het water en het citroensap. Voeg de sojasaus
en gehakte pinda’s toe en laat alles op zacht vuur een kwartiertje doorpruttelen.
Rijg de varkensblokjes aan een spiesje en gril ze op de voorverwarmde barbecue.
Serveer met de pindasaus.