Varkenssukade met geroosterde prei en bloemkoolpuree
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 800 g varkenssukade (2 x 400 g)
  • Roomboter
  • 1,5 liter runderbouillon
  • 1 prei, in ringen
  • 1 ui, in parten
  • 1 kleine winterpeen, geschrapt en in plakjes
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 250 ml kookroom
  • 800 g bloemkool, de roosjes
  • 8 zomerpreitjes of 16 mini-preitjes
  • 2 eetlepels bloem
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 120 graden. Smelt 40 gram boter in een braadpan en bak de varkenssukade rondom bruin. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de bouillon toe met de prei, ui en winterpeen en zet de braadpan 3 uur in de voorverwarmde oven.
  2. Haal het vlees uit het vocht, zeef en bewaar de bouillon en laat het vlees afkoelen tot het lauwwarm is. Rol het vlees dan stevig op in plasticfolie met daarbovenop aluminiumfolie en zet het in de koelkast.
  3. Verwarm 500 milliliter van de gezeefde bouillon met de kookroom en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de mosterd toe en roer dit goed door. Monteer eventueel met wat klontjes koude boter en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  4. Kook of stoom de bloemkoolroosjes gaar in ongeveer 10 minuten. Pureer ze met de staafmixer en roer er de roomboter doorheen. Breng de puree op smaak met zout en peper.
  5. Blancheer de zomerpreitjes, laat ze goed uitlekken, besmeer ze met olijfolie en gril er in een grillpan mooie strepen op.
  6. Snijd dikke plakken van de sukade en bestuif ze licht met bloem. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan en bak de sukade rondom bruin.

Voedingswaarde per persoon
820 KCAL/3150 KJ. EEIWIT: 50 GVET: 58 G (WAARVAN 28 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 20 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!