Velouté van pastinaak met side salad
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Tussengerecht
Vleeswaren
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 100 g gekookte achterham
  • 400 g pastinaken
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 stronkje roodlof
  • 4 gele cherrytomaatjes
  • 1 el ontdooide tuinerwtjes
  • 2 radijsjes
  • ½ komkommer
  • witte balsamicoazijn
  • 6 g rode-bietenkiemen

Bereidingswijze

  1. Fruit de gesnipperde sjalotten en de knoflook in de olie. Voeg de geschilde en in blokjes gesneden pastinaak toe en bak deze even mee. Giet er de bouillon bij en laat het 10 minuten koken. Pureer de soep met een staafmixer.
  2. Schaaf lange linten van een halve komkommer, besprenkel ze met een beetje witte balsamicoazijn en maak er rolletjes van. Snijd in dezelfde maat linten van de gekookte ham en maak er ook rolletjes van.
  3. Leg in een diep bord tegen de rand een blaadje roodlof. Verdeel hierover kwartjes cherrytomaat, tuinerwtjes, met een mandoline geschaafde radijs, komkommeren hamrolletjes.
  4. Garneer de side salad feestelijk met een plukje rode-bietenkiemen.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 200 KCAL (840 KJ). EIWIT: 8 G. VET: 10 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 16 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!