Venkelsalade met macadamianoten en dragon-aïoli
20-40 minuten
Overig
4 personen
Tussengerecht
Varken
Overig
Kerst
Ingrediënten
- 100 g serranoham
- 1 venkelknol
- 1 groene appel
- 1 dl olijfolie
- 75 g macadamianoten
- 2 tenen knoflook
- 1 dl mayonaise
- 7 g verse dragon
Bereidingswijze
- Schaaf de venkel en appel flinterdun op een mandoline of met een snijmachine.
- Pureer met behulp van een staafmixer de knoflook met de olijfolie en meng dit met de mayonaise en fijngesneden dragon.
- Mix de venkel met de appel en drapeer dit luchtig op het bord. Leg de serranoham ernaast in mooie rozetten en besprenkel het geheel met de aïoli. Strooi tot slot de gehakte macadamianoten eroverheen.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 625 KCAL (2625 KJ). EIWIT: 11 G. VET: 60 G (WAARVAN 51 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!