Ingrediënten
4 grote plakken gebraden rosbief, extra dun gesneden
8 velletjes rijstpapier
8 stukjes gescheurde ijsbergsla
4 takjes koriander, gehakt
2 takjes munt
2 bosuitjes, in reepjes
1/5 komkommer, in dunne reepjes
4 el zoete chilisaus
1 el sojasaus
Bereidingswijze
Stap 1
Leg de vellen rijstpapier in lauw water tot ze zacht zijn, spreid ze uit op het werkblad. Leg op ieder vel een stukje sla wat iets kleiner is dan het rijstevel. Snijd de rosbiefplakken doormidden en leg op ieder stukje sla een plakje vlees. Verdeel hierover de kruiden, bosui en komkommerreepjes.
Stap 2
Vouw eerst de zijkanten een stukje naar binnen en rol het rijstpapier op. Bestrijk de uiteinden met wat water en leg de rolletjes met de naad naar beneden op een bordje.(Besprenkel de loempia's met water en dek ze af met plasticfolie als u ze niet direct serveert).
Stap 3
Vermeng de chilisaus met de soja en serveer de loempia's met deze dip.