Verse pasta met duivelse kipsaus
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig

Ingrediënten

400 g kipfilet
zout
mespunt chillipepervlokken
1 tl gedroogde oregano
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
2 ingelegde ansjovisfilets
200 g kerstomaatjes, in vieren
1 tl citroensap
2 el zwarte olijven, grof gehakt
1 el kappertjes
400 g verse lintpasta
2 el verse peterselie, gehakt
50 g Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en bestrooi ze met zout, chillipeper en oregano. Verwarm de olie en bak de kipreepjes om en om bruin. Voeg de knoflook en ansjovis toe en bak nog een minuutje mee. Voeg de tomaatstukjes en citroensap toe en laat op middelhoog vuur aan de kook komen tot de tomaten zacht worden. Voeg de olijven en kappertjes toe en laat nog een paar minuten zachtjes koken. Breng ondertussen een grote pan met water en zout aan de kook en kook de pasta in circa 3 minuten beetgaar. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper en schep de peterselie erdoor. Giet de pasta af en schep ze door de saus. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!