Verse rookworst met boerenkoolstamppot
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

2 verse rookworsten
700 g kruimige aardappels, geschild en in blokjes
zout en peper
300 g panklare boerenkool
50 g boter
1 dl warme melk of groentebouillon
3 zonnebloemolie
1 grote ui in ringen van 0,5 cm
1 el. bloem

Bereidingswijze

Verwarm de worsten volgens de aanwijzingen van de slager in 20 minuten.

Kook ondertussen in een grote pan de aardappels in ruim water met zout gaar, voeg de laatste 5 minuten de gesneden kool toe. De kool moet fris groen blijven en niet te gaar worden zodat alle vitamines bewaard blijven. Giet alles af in een vergiet, doe terug in de pan, voeg boter en melk of bouillon toe en stamp tot een grove stamppot. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm tijdens het koken van de aardappels de olie in een koekenpan. Doe de uiringen en bloem in een plastic zakje en schud goed door. Haal de overtollige bloem van de uiringen af en bak ze in de olie bruin en krokant. Serveer de boerenkool met stukken worst en uiringen. Lekker met grove mosterd of piccalilly.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!