Verse worst met gevulde uien en pompoenpuree
40-60 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Internationaal
Winter
Ingrediënten
- 500 g verse worst, pittig gekruid
- 1 flespompoen (circa 800 g)
- 4 zoete uien
- 1 eetlepel ras el hanout
- 500 ml kippenbouillon
- 50 g boter
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Maak de pompoen schoon en snijd deze in blokjes van circa 3 cm. Kook ze in water met de ras el hanout
- ongeveer 25 minuten gaar.
- Verwarm de oven voor tot 200 graden. Snijd de uien met schil overlangs doormidden en kook deze 20 minuten in water met wat zout. Haal de uien uit de pan en laat ze iets afkoelen. Verwijder voorzichtig de schil én de binnenkant, zodat de buitenkant een ‘bakje’ vormt. Snijd de binnenkant in stukjes en kook deze nog even mee met de pompoen. Breng het op smaak met peper en zout.
- Giet de pompoen af en pureer deze. Vul de uienbakjes met het pompoenmengsel en zet ze in kleine ovenvaste potjes (of in een ovenschaal) op het rooster.
- Bak de worsten in 50 gram boter rondom bruin en snijd ze in vier stukken. Haal de uienbakjes uit de oven en serveer ze met de gekruide worst. Dit gerecht is ook lekker met polenta!
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 583 KCAL
(2.447 KJ). EIWIT: 32 G. VET: 35 G (WAARVAN
14 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 33 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!