Ingrediënten
600 g verse worst
Halve eetlepel gedroogde pepertjes, verkruimeld
Bosje tijmblaadjes
5 tenen knoflook, geperst
Sap van een halve citroen
1 eigeel
100 ml olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Vul een hapjespan met water en laat hierin de verse worst op laag vuur tien minuten wellen. Maak een kruidenmix van de pepertjes, tijmblaadjes, zout en peper.
Stap 2.
Haal de worst uit de pan en steek er voor de stevigheid een of twee spiesen door- heen. Leg de worst op de barbecue, rooster totdat de worst bruin is aan beide kanten (tijd afhankelijk van de hoogte van het rooster en de warmte van het vuur) en bestrooi hem daarna royaal met het kruidenmengsel.
Stap 3.
Maak een aioli door knoflook, citroensap en eigeel met elkaar te mengen en in een dun straaltje al mixend de olijfolie toe te voegen. Voeg eventueel wat zout toe. Aioli moet dik zijn en sterk smaken.