Verse worst van de barbecue met aioli
20-40 minuten
Wellen
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Barbecue

Ingrediënten

600 g verse worst
Halve eetlepel gedroogde pepertjes, verkruimeld
Bosje tijmblaadjes
5 tenen knoflook, geperst
Sap van een halve citroen
1 eigeel
100 ml olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Vul een hapjespan met water en laat hierin de verse worst op laag vuur tien minuten wellen. Maak een kruidenmix van de pepertjes, tijmblaadjes, zout en peper.

Stap 2.
Haal de worst uit de pan en steek er voor de stevigheid een of twee spiesen door- heen. Leg de worst op de barbecue, rooster totdat de worst bruin is aan beide kanten (tijd afhankelijk van de hoogte van het rooster en de warmte van het vuur) en bestrooi hem daarna royaal met het kruidenmengsel.

Stap 3.
Maak een aioli door knoflook, citroensap en eigeel met elkaar te mengen en in een dun straaltje al mixend de olijfolie toe te voegen. Voeg eventueel wat zout toe. Aioli moet dik zijn en sterk smaken.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!