Vier heerlijke bijgerechten voor op de BBQ
20-40 minuten
Overig
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig
Barbecue

Ingrediënten

Tex-mexsalade

  • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
  • 250 g kleine tomaatjes, gehalveerd
  • 1 rode ui, in halve boogjes gesneden
  • 1 blikje kleine maiskolfjes
  • 250 g uitgelekte en afgespoelde kidneybonen
  • 2 eetlepels limoensap en -rasp
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels Tex-Mexkruiden
  • 1 zak tortillachips

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

  • 4 grote aardappelen
  • 2 takjes rozemarijn, de naaldjes fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 bekertje crème-fraîche
  • peper en zout

Italiaanse tomaat

  • 4 grote tomaten
  • halve courgette
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 theelepels bruschettakruiden
  • peper en zout
  • 8 blaadjes basilicum

Ananas met honing en spekjes

  • 1 rijpe ananas
  • 40 g uitgebakken repen ontbijtspek
  • 2 eetlepels tijmhoning

Bereidingswijze

Tex-mexsalade

  1. Giet de maiskolfjes af en wrijf ze in met olijfolie. Gril de maiskolfjes op de barbecue tot er grilstrepen op staan.
  2. Klop het limoensap, de limoenrasp, de Tex-Mexkruiden en de overige olie tot een dressing.
  3. Meng in een metalen kom de paprika, kidneybonen, tomaatjes en ui.
  4. Giet de dressing erover en verwarm het geheel op de barbecue.
  5. Verdeel de gegrilde maiskolfjes over de groenten en de dressing.
  6. Serveer het geheel met tortillachips.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 475 KCAL (1995/KJ). EIWIT: 10 G. VET: 29 G (WAARVAN 26 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 39 G. (BEREKEND OP BASIS VAN 150 G TORTILLACHIPS)

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

  1. Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil bijna gaar.
  2. Snijd ze overlangs doormidden en hol de aardappels uit met een lepel tot je nog een randje van een cm over hebt aan de schil.
  3. Meng het aardappelkruim met knoflook, rozemarijn, zout en peper.
  4. Schep de vulling terug in de aardappelen en besprenkel dit met olijfolie. Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en zet ze op de barbecue, totdat ze een mooi bruin korstje hebben.
  5. Serveer met de crème-fraîche.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 345 KCAL (1450 KJ). EIWIT: 3 G. VET: 25 G (WAARVAN 16 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 26 G.

Italiaanse tomaat

  1. Leg de tomaten met steelaanzet naar beneden en maak er met een scherp mes 8 sneden in.
  2. Snijd de courgette in dunne plakjes van 3 mm en steek deze in de openingen van de tomaat. Soms moeten de plakjes een beetje bij gesneden worden.
  3. Meng olijfolie met de bruschettakruiden, zout en peper.
  4. Zet de tomaten op aluminiumfolie en schep er de olijfolie over.
  5. Verwarm de tomaten op de barbecue. Hoelang is afhankelijk van de warmte van de barbecue. Zorg er in elk geval voor dat de tomaten hun vorm behouden.
  6. Strooi fijngehakte basilicum over de warme tomaten.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 175 KCAL (735 KJ). EIWIT: 2 G. ET: 16 G (WAARVAN 13 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 6 G.

Ananas met honing en spekjes

  1. Schil de ananas en zorg dat er geen harde stukken meer aan zitten.
  2. Maak met een scherp mes inkepingen in de ananas en stop hier stukjes uitgebakken spek in.
  3. Besmeer de ananas met de tijmhoning en wikkel de ananas in aluminiumfolie.
  4. Leg de ananas zo’n 15 minuten in folie op het rooster van de barbecue (de tijd is afhankelijk van de temperatuur van de barbecue). Draai de ananas af en toe om.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 190 KCAL (800 KJ). EIWIT: 5 G. VET: 4 G (WAARVAN 2 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 32 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!