Vietnamese groentesoep met pikante spekreepjes
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Oosters

Ingrediënten

1 liter kippenbouillon (zelf trekken of eventueel een pot)
2 speklapjes
1 klein bakje taugé
½ prei
4 tomaatjes
1 rode peper
1 eetlepel gesneden
korianderblad
1/2 theelepel sambal
1 limoentje

Bereidingswijze

Snijd de speklapjes in fijne reepjes en marineer ze met de sambal.

Bak de spekreepjes uit en blus het af met de bouillon.

Snijd de tomaat in vieren en haal de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de prei in hele fijne ringetjes en snijd de peper over de lengte door en haal de pitjes eruit. Hak de peper ragfijn.

Voeg alle groenten toe aan de soep en kook die even door. Serveer (heel Vietnamees) met stokbrood.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!