Ingrediënten
500 g varkenshaas
zout
500 g Chinese broccoli, in stukjes verdeeld
Voor de marinade:
4 el tomatenketchup
1 el zoete ketjap
2 el honing
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl vijfkruidenpoeder
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de ketchup met de ketjap, honing, knoflook en vijfkruidenpoeder in een steelpannetje. Laat deze marinade al roerend afkoelen. Leg de varkenshaasjes in een schaal en giet de marinade erover, laat een half uur afgedekt staan.
Stap 2
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Verwarm de oven voor op 200ºC en zet onder in de oven een bakplaat gevuld met water. Wrijf overtollige marinade van het vlees en leg het vlees op een rooster in het midden van de oven. Laat het in 20 minuten roosteren. Bestrijk na de eerste 10 minuten met een beetje marinade. Zet de oven terug naar 150ºC en bak het vlees nog eens 10 minuten extra. Kook ondertussen de broccoli in 2 minuten beetgaar.
Stap 3
Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met de broccoli en bijvoorbeeld gebakken rijst of noedels.