Vijg met mozzarella en Gandaham
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hapjes/Amuse
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

4 vijgen, gehalveerd
4 stevige plakken Gandaham
1 bol buffelmozzarella, in plakken
1 eetlepel balsamicosiroop
2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Verwarm de oven op 180 graden. Meng de balsamicosiroop met de olijfolie.

Stap 2.
Leg vier velletjes aluminiumfolie klaar en besmeer deze met een beetje olijfolie. Leg daarop een plak ham. Doe een plak mozzarella tussen twee vijgenhelften en verpak dit in de ham. Besprenkel ze daarna met de balsamicoolie en vouw de folie tot een pakketje.

Stap 3.
Plaats de pakketjes 5 minuten in de oven totdat de mozzarella licht gesmolten is. Presenteer de vijgen op een bordje met het vocht uit de folie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!