Ingrediënten
kalfsribstuk van 1,2 kg
400 g braadboter
peper en zeezout uit de molen
Voor de saus:
400 ml Verstegen hollandaise saus
125 g tonijn op olie
15 Verstegen kappertjes
2 ansjovisfilet op olie
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 190ºC. Zout en peper het vlees. Braad het vlees aan alle kanten goudgeel aan. Verder garen in de oven en regelmatig keren en bedruipen met braadjus. Na ongeveer 45 minuten de gaarheid testen met een braadthermometer. Het vlees is goed wanneer de temperatuur 52ºC is. Laat het vlees rusten.
Vermeng de hollandaisesaus met de tonijn, kappertjes en ansjovis en roer het mengsel glad met een sausmixer.
Snijd het ribstuk in koteletten en serveer de schuimig warme tonnatosaus op het bord over het vlees. Lekker met paddenstoelen, gesmoorde bladspinazie en gnocchi. Voor de gnocchi zijn nodig: 225 g (Irene) aardappels, 45 g bloem en 3 eidooiers. De gekookte en droog gestoomde aardappels door een bolzeef wrijven, mengen met de eidooiers en de gezeefde bloem, tot een gladde massa roeren en op smaak brengen met peper en zout. De massa in een spuitzak doen en banen van ongeveer 30 cm spuiten op een bebloemd werkvlak. De banen in stukjes van 3 cm snijden en ongeveer 2 minuten in kokend water met zout koken.