Vitello tomata
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Italiaans

Ingrediënten

  • 800 g kalfsmuis
  • 500 ml karnemelk
  • 4 Roma-tomaten
  • 1 blikje tonijn op olijfolie à 160 gram
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Boter
  • 2 eetlepels zwarte olijven, in vieren gesneden
  • 2 rode uien, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Marineer de kalfsmuis een nacht in de karnemelk.
  2. Verwarm de oven op 100 graden. Dep het vlees droog en bestrooi met peper en zout. Laat 50 gram boter bruin worden en bak de kalfsmuis in 5 minuten rondom bruin.
  3. Leg de kalfsmuis in een ovenschaal en overgiet het vlees met de boter. Zet de schaal in de oven tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 54 graden.
  4. Haal de schaal uit de oven en zet die even weg. Ontvel ondertussen de tomaten en snijd ze in blokjes. Giet de tonijn af en vang de olie op. Maak de tonijn los met een vork en meng deze met de kappertjes, tomaat, olijven, rode ui en knoflook. Breng de tapenade op smaak met peper en zout en verwarm hem 5 minuten in de afgegoten olijfolie.
  5. Snijd het vlees in dunne plakken van 1 cm en serveer ze met de tapenade. Lekker met pasta en rucola.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 345 KCAL (1450 KJ). EIWIT: 53 G. VET: 12 G (WAARVAN 7 G
ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!