Vlindertjespasta à la carbonara met rucola
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Vleeswaren
Overig

Ingrediënten

50 g bakbacon, in reepjes
100 g gekookte ham, in reepjes
350 g farfalle (vlindertjespasta)
1 eetlepel boter
2 eidooiers
100 g geraspte
Parmezaanse kaas
125 ml slagroom
75 g rucola

Bereidingswijze

Bak de bacon en ham 10 minuten zachtjes aan in wat gesmolten boter. Klop ondertus­sen in een kom de slagroom met de helft van de geraspte kaas en de eidooiers los.

Kook de pasta volgens de beschrijving, laat deze goed uitlekken en doe de pasta in de koekenpan. Voeg het eimengsel, de bacon en de ham toe en warm kort door.

Doe er de rucola bij en schep alles goed om.

Verdeel de vlinderpasta ala carbonara over vier borden en bestrooi met zwarte peper en de rest van de geraspte kaas.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!