Voorjaarsgroenten met aspergemayonaise
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Overig

Ingrediënten

1 stengel bleekselderij, geschild
1 stronkje witlof
3 worteltjes, geschrapt
Een kwart komkommer, geschild en zaadlijsten verwijderd
Kleine puntasperges, even geblancheerd
2 eetlepels romige mayonaise
250 g asperges, geschild en houtachtige uiteinden verwijderd

Bereidingswijze

Kook de asperges in weinig water in 20 minuten helemaal gaar. Pureer ze met de staafmixer en laat het geheel goed afkoelen. roer de mayonaise door de gepureerde asperges en breng op smaak met zout en peper.

Bereid de voorjaarsgroenten voor. Snijd de bleekselderij in stukken van ca. 10 cm en halveer deze. Pel de witlofbladen los en halveer de grotere bladeren. Snijd de worteltjes in de lengte in vieren (laat het groen zo veel mogelijk zitten) en de komkommer in reepjes.

Verdeel de mayonaise over vier glaasjes en zet bleekselderij, aspergepuntjes, witlof, worteltjes en komkommer er rechtop in.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!