Voorjaarssalade met rosbief en roquefort
0-20 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Zomer

Ingrediënten

250 g dungesneden rosbief
450 g nieuwe krieltjes met lentedressing (Celavita)
100 g waterkers
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
mespunt honing
2 el walnotenolie
1 el milde olijfolie
zout en versgemalen peper
50 g roquefort
50 g geroosterde amandelen

Bereidingswijze

Stap 1
Bereid de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron en laat ze in een schaal afkoelen tot lauw.

Stap 2
Was en droog de waterkers. Klop de azijn, mosterd en honing er door en giet er de twee soorten olie langzaam bij tot een homogene dressing. Ook kunt u alles samen in een schoon potje goed schudden. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Stap 3
Schep de waterkers door de krieltjes en verdeel over 4 borden. Drapeer de rosbief erop en verkruimel de kaas erboven. Garneer met de amandelen. Giet over elk bord een lepel dressing of geef die apart.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!