Ingrediënten
250 g dungesneden rosbief
450 g nieuwe krieltjes met lentedressing (Celavita)
100 g waterkers
1 el witte wijnazijn
1 tl mosterd
mespunt honing
2 el walnotenolie
1 el milde olijfolie
zout en versgemalen peper
50 g roquefort
50 g geroosterde amandelen
Bereidingswijze
Stap 1
Bereid de krieltjes volgens de gebruiksaanwijzing in de magnetron en laat ze in een schaal afkoelen tot lauw.
Stap 2
Was en droog de waterkers. Klop de azijn, mosterd en honing er door en giet er de twee soorten olie langzaam bij tot een homogene dressing. Ook kunt u alles samen in een schoon potje goed schudden. Breng de dressing op smaak met zout en peper.
Stap 3
Schep de waterkers door de krieltjes en verdeel over 4 borden. Drapeer de rosbief erop en verkruimel de kaas erboven. Garneer met de amandelen. Giet over elk bord een lepel dressing of geef die apart.