Voorjaarsstamppot met rookworst
20-40 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands

Ingrediënten

  • 1 rookworst
  • 1 kilo zoete aardappelen
  • 300 gram rauwe andijvie
  • Pitten van 1 granaatappel
  • Peper en zout
  • ½ tl kaneel

Bereidingswijze

  1. Het zoute van de rookworst combineert met de zoete aardappel en frisse granaatappelpitten.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakken. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 10 minuten en laat ze goed uitlekken.
  3. Verwarm de rookworst in een pannetje met water – wat net tegen de kook aan is.
  4. Stamp de aardappelen tot een gladde massa. Breng op smaak met zout, peper en kaneel. Schep er de andijvie doorheen en warm nog even goed door. Roer er tot slot de granaatappelpitjes doorheen.
  5. Serveer met de rookworst en eventueel wat extra granaatappelpitten.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!