Ingrediënten
Appel-kaneel
1 eetlepel vers citroensap
2 appels, geschild en geraspt
1 theelepel kaneel
170 g bloem, gezeefd
200 g zachte boter
200 g fijne kristalsuiker
4 eieren
Chocoladewafel
30 g cacaopoeder
150 g pure chocolade
170 g bloem, gezeefd
200 g zachte boter
200 g fijne kristalsuiker
4 eieren
Rasp van een halve sinaasappel
Speculaaswafels met slagroom
170 g bloem, gezeefd
200 g zachte boter
200 g fijne kristalsuiker
10 speculaasjes, tot poeder gemalen
4 eieren
125 ml slagroom, geklopt
Bereidingswijze
Appel-kaneel
Meng de bloem met de kaneel in een kom.
Meng in een andere kom de boter met de
suiker
en meng er één voor één de eieren
doorheen.
Voeg het bloem-kaneelmengsel
en de appel
toe en laat het deeg even rusten.
Verwarm het wafelijzer en bak hierin het
deeg tot wafels.
Chocoladewafels
Meng de bloem met het cacaopoeder
in een kom.
Meng in een andere kom de boter met
de suiker en meng er één voor één de
eieren
doorheen. Voeg het bloem-cacaomengsel
en de rasp van de sinaasappel
toe en laat het deeg even rusten.
Verwarm het wafelijzer en bak
hierin het deeg tot wafels.
Smelt ondertussen de chocolade
au bain-
marie en haal dit van het vuur.
Dompel de wafels voor de helft in de
gesmolten
chocolade en laat het stollen.
Speculaaswafels met slagroom
Meng de bloem met de gemalen
speculaasjes
in een kom.
Meng in een andere kom de boter met
de suiker en meng er één voor één de eieren
doorheen. Voeg het bloem-speculaasmengsel
toe en laat het deeg even rusten.
Verwarm het wafelijzer en bak hierin
het deeg tot wafels. Serveer met de vers
geklopte slagroom.