Waldkornbol met boterhamworst en augurk-olijf-aioli
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Lunch
Varken
Overig
Onbekend

Ingrediënten

  • 200 g boterhamworst
  • 40 g veldsla
  • 1 rode ui
  • 20 g roomboter
  • 4 el wittewijnazijn
  • 30 g rietsuiker
  • 2 eidooiers
  • 2 teentjes knoflook
  • 160 ml zonnebloemolie
  • 2 zoetzure augurken
  • 4 groene olijven
  • 1 el kappertjes
  • 4 Waldkornbollen
  • zout

Bereidingswijze

  1. Doe de eidooiers (op kamertemperatuur) in een smalle staafmixerbeker en voeg 1 eetlepel wittewijnazijn toe. Pel de teentjes knoflook, snijd ze in grove stukjes en voeg ze met een snufje zout toe.
  2. Zet de staafmixer in de beker en voeg de zonnebloemolie toe terwijl je begint te mixen. Zodra je enige binding ziet, trek je de staafmixer met kleine draaiende bewegingen omhoog. Voeg augurk (in blokjes gesneden), kappertjes en groene olijven (in plakjes gesneden) tot een mooie augurk-olijf-aioli ontstaat.
  3. Smelt de roomboter in een koekenpan en smoor hierin op laag vuur de in halve ringen gesneden rode ui 10 minuten tot ze zacht zijn. Voeg rietsuiker en de rest van wittewijnazijn toe en laat dit 10 minuten zachtjes stoven. Laat de rode uien afkoelen.
  4. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste helft met de augurk-olijf-aioli. Leg vervolgens de veldsla, de boterhamworst en de rode ui erop en dek het af met de bovenste helft van het broodje.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 729 KCAL (3016 KJ). EIWIT: 15 G. VET: 63 G (WAARVAN 49 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 23 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!