Ingrediënten
300 g gebraden varkensfricandeau, in blokjes
1 bakje walnoten (110 g), grof gehakt (bewaar er een paar voor de garnering)
0,5 knolselderij, geschild en julienne gesneden
1 theelepel suiker
100 g rozijnen
2 elstar appels, zonder klokhuis, gehalveerd en in flinterdunne plakjes
Sap van een citroen
100 ml slagroom
3 eetlepels mayonaise
3 eetlepels yoghurt
1 komkommer, in de lengte in dunne plakken
Bereidingswijze
Stap 1.
Rooster de gehakte walnoten. Meng de appelplakjes met de knolselderij en be sprenkel met de helft van het citroensap.
Stap 2.
Klop de slagroom lobbig en voeg de mayonaise en de yoghurt toe. breng het geheel op smaak met wat citroensap, suiker, zout en peper.
Stap 3.
Maak een salade van het knolselderij appelmengsel, de fricandeau, rozijnen, noten en de dressing.
Stap 4.
Maak op vier borden met behulp van een garneerring een ring van komkommer. Verdeel er de salade in en garneer met de achtergehouden noten.