Ingrediënten
beenhammetje van circa 350 gram
eetl. olijfolie
1,5 glas droge witte wijn
theel. mosterd
peper en zout
3 teentjes knoflook
8 zongedroogde tomaatjes
1 blik artisjokharten
bosje peterselie
eetl. kappertjes
zakje gekookte krieltjes
eetl. truffelolie
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 190ºC. Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal. Leg de beenham erin en wentel hem even. Roer door een glas droge witte wijn een flinke theelepel mosterd en een flinke draai peper uit de molen plus een puntje zout. Snijd de teentjes knoflook in dunne reepjes en de gedroogde tomaatjes in stukjes. Laat de artisjokken goed uitlekken en verdeel de harten in vieren. Knip een flinke hoeveelheid peterselie.
Stap 2
Roer knoflook, tomaat, artisjokken, peterselie en de kappertjes voorzichtig door elkaar en leg dit rondom de beenham in de ovenschaal. Sprenkel er nog een half glas wijn over. Ongeveer 20 minuten in de oven laten staan.
Stap 3
Maak de krieltjes warm (kan in de magnetron), peper en zout erover en een scheut truffelolie en voorzichtig door elkaar roeren.
Stap 4
De beenham in dikke plakken snijden. De plakken op de borden leggen, artisjokkensaus erover en een bergje krieltjes ernaast.