Warme beenham met artisjokkensaus en krieltjes met truffelolie 
40-60 minuten
Oven
4 personen
Lunch
Varken
Overig

Ingrediënten

beenhammetje van circa 350 gram
eetl. olijfolie
1,5 glas droge witte wijn
theel. mosterd
peper en zout
3 teentjes knoflook
8 zongedroogde tomaatjes
1 blik artisjokharten
bosje peterselie
eetl. kappertjes
zakje gekookte krieltjes
eetl. truffelolie

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 190ºC. Doe een scheut olijfolie in een ovenschaal. Leg de beenham erin en wentel hem even. Roer door een glas droge witte wijn een flinke theelepel mosterd en een flinke draai peper uit de molen plus een puntje zout. Snijd de teentjes knoflook in dunne reepjes en de gedroogde tomaatjes in stukjes. Laat de artisjokken goed uitlekken en verdeel de harten in vieren. Knip een flinke hoeveelheid peterselie.
Stap 2
Roer knoflook, tomaat, artisjokken, peterselie en de kappertjes voorzichtig door elkaar en leg dit rondom de beenham in de ovenschaal. Sprenkel er nog een half glas wijn over. Ongeveer 20 minuten in de oven laten staan.
Stap 3
Maak de krieltjes warm (kan in de magnetron), peper en zout erover en een scheut truffelolie en voorzichtig door elkaar roeren.
Stap 4
De beenham in dikke plakken snijden. De plakken op de borden leggen, artisjokkensaus erover en een bergje krieltjes ernaast.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!