Waterkerssoep met rookworst en Parmezaan
40-60 minuten
Koken
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig
Onbekend
Ingrediënten
1 rookworst, in kleine blokjes
2 bosjes waterkers, goed gewassen, gebruik alleen de steeltjes in de soep (blaadjes fijnhakken als garnering)
1 liter groentebouillon
4 aardappelen, geschild en in vieren gesneden
20 g boter
50 g geraspte Parmezaan
Bereidingswijze
Kook de waterkerssteeltjes met de aardappel 30 minuten in de bouillon en pureer dit daarna met een staafmixer. Voeg de blokjes rookworst toe en verwarm ze in de soep, voeg op het laatst de boter toe. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met fijngehakte rauwe blaadjes waterkers en Parmezaanse kaas.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!