Ingrediënten
250 g rood fruit (aardbeien, frambozen en bessen)
2 eetlepels aardbeienjam
Sap van 1 sinaasappel
Sap van een halve citroen
15 ml Grand Marnier
4 dikke plakken suikerbrood
100 ml melk
1 ei
6 eetlepels suiker
3 theelepels kaneelpoeder
50 g boter
4 bolletjes roomijs
Bereidingswijze
Stap 1.
Maak het fruit schoon en doe het in een schaal. Breng de jam met het vruchtensap al roerend aan de kook en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer de Grand Marnier erdoorheen. Laat de saus iets afkoelen en meng deze daarna voorzichtig door het fruit.
Stap 2.
Snijd de plakken suikerbrood diagonaal door. Meng in een kom de melk met het ei en week hierin het suikerbrood.
Stap 3.
Meng in een andere kom de suiker en het kaneelpoeder. Verhit de boter in een koekenpan en bak het suikerbrood 3 minuten aan beide zijden.
Stap 4.
Leg twee plakjes suikerbrood op een bordje en schep hier een bolletje ijs bij. Garneer met het suiker-kaneelmengsel en de roodfruitcompote.