Ingrediënten
200 g kipfilet
25 g witte rijst
1 ui, geraspt
mespunt kaneel
mespunt korianderpoeder
zout en peper
1 el gehakte munt
1 el gehakte peterselie
rasp en sap van 1/2 citroen
1 el olijfolie
8 wijnbladeren uit pot
1 l kippenbouillon van tablet
extra vergine olijfolie
Bereidingswijze
Hak de kipfilet fijn of maal het in de keukenmachine. Laat de rijst in een beetje kokend water 5 minuten wellen en giet het af. Vermeng het kippengehakt met de rijst, ui, specerijen, zout en peper, verse kruiden, een theelepel citroenrasp en olie. Verdeel het gehakt in 8 gelijke ovale balletjes en leg elk balletje op een wijnblad. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het blad dan strak op. Leg alle rolletjes naast elkaar in een grote hapjespan en giet de bouillon en citroensap erover. Vul eventueel aan met water tot de rolletjes helemaal onder staan en breng de bouillon aan de kook. Laat de rolltjes met het deksel op de pan op zacht vuur in 40 minuten gaar koken. laat de rolltjes afkoelen in de bouillon en serveer ze lauw of koud met een scheutje olijfolie en een partje citroen.