Wildmedaillon met portsaus en cranberry’s
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Wild
Overig
Winter
Ingrediënten
4 wildmedaillons van bijvoorbeeld herten- of reebiefstuk
zout en versgemalen peper
2 el boter of olie
Voor de saus:
1 el koude boter
2 sjalotjes, gesnipperd
100 ml wildfond
100 ml port
200 g verse cranberry’s
Bereidingswijze
- Neem de medaillons een half uur voor bereiding uit de koelkast en wrijf ze in met zout en peper.
- Maak eerst de saus door de sjalotjes goudbruin te fruiten in een halve eetlepel boter.
- Voeg de fond, port en cranberry’s toe en laat circa 15 à 20 minuten zachtjes koken tot de cranberry’s gaar zijn en de saus iets is ingekookt. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm in een koekenpan twee eetlepels boter of olie en bak de wildmedaillons aan beide kanten circa 3 minuten.
- Maak de saus af door de rest van de boter in kleine blokjes erdoorheen te kloppen.
- Serveer de wildmedaillon met de cranberrysaus.
- Lekker met gekaramelliseerde witlof of groene asperges.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!