Wildpaté en croûte met stoofpeertjes en mini paddenstoelen
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 8 plakjes paté en croûte van de Keurslager
  • 100 g mini paddenstoelen
  • 1/2 el roomboter
  • 4 radijzen
  • 1 el wildfond
  • 4 stoofperen
  • 400 ml zoete, witte wijn
  • 1 takje zoethout
  • 75 g suiker
  • 1 stokje verse vanille
  • 40 g rozijnen

Bereidingswijze

  1. Schil de peertjes en verwijder het klokhuis vanaf de onderkant.
  2. Terwijl je de peertjes schilt, breng je de wijn, suiker, zoethout, vanille en rozijnen aan de kook. Pocheer de peertjes in dit mengsel tot ze gaar zijn. Laat de peertjes vervolgens afkoelen.
  3. Kook ondertussen de wildfond in tot de dikte van yoghurt.
  4. Bak de mini paddenstoelen met een beetje roomboter in een koekenpan tot ze glazig zijn.
  5. Maak een compositie van de paté, de ingedikte wildfond, radijsjes en stoofpeertjes. Plaats ze op een bord of schaal en presenteer het aantrekkelijk.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 631 KCAL (2909 KJ). VET 33,8 G (WAARVAN 18,9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 56,9 G. EIWIT 19,3 G. VEZELS 1,4 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!