Wildpotje onder bladerdeeg
40-60 minuten
Oven
4 personen
Voorgerecht
Wild
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 400 g mager stoofvlees van haas, hert of wild zwijn
  • 2 eetlepels boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 eetlepels bloem
  • 400 ml wildfond
  • 100 g wortel, in blokjes
  • 120 g knolselderij, in blokjes
  • 1 eetlepel rozemarijn
  • 1/2 sinaasappel, rasp
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt
  • 4 takjes rode bessen
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bak de fijngesneden ui in boter totdat deze zacht is. Meng peper en zout door de bloem en roer de vleesblokjes erdoor. Voeg het vlees bij de ui en schep om tot het vlees rondom bruingebakken is. Giet daarbij het wildfond en stoof zeker 1 uur op laag vuur. Voeg dan de wortel, knolselderij, rozemarijn en sinaasappelrasp toe. Laat nog ongeveer 15 minuten zacht stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Vul de ovenschaaltjes met het vlees. Bedek de schaaltjes met een plakje bladerdeeg. Snijd het randje er vanaf en druk het overhangende deeg langs de kanten van het schaaltje. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei en bak het in circa 15 minuten goudbruin in de oven. Serveer met rode besjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 390 KCAL (1640 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 19 G (WAARVAN 9 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 24 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!