Winterrisotto met kipfilet
20-40 minuten
Bakken
4 personen
Hoofdgerecht
Kip
Overig
Winter

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (600 g)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g champignons, in kwarten gesneden
  • ½ koolraap, in blokjes van ½ cm
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 4 draadjes saffraan
  • 2 dl witte wijn
  • 300 g risottorijst
  • 900 ml water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 g snippers Parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Bak de risottorijst zachtjes aan in een pan met de zonnebloemolie. Voeg champignons, ui en knoflook toe.
  2. Blus af met witte wijn, voeg de saffraan toe en laat op hoog vuur de alcohol verdampen.
  3. Los het kippenbouillonblokje op in 900 ml water en schenk de bouillon in vijf keer bij de risottorijst. Zorg ervoor dat het water telkens is opgenomen voordat je meer toevoegt. Bij het derde deel van het water kunnen ook de blokjes koolraap erbij. Als alle water in de pan zit, even proeven of de rijstkorrels gaar zijn.
  4. Breng het op smaak met snippers Parmezaanse kaas en peper en zout. Gril ondertussen de kipfilet gaar in een grillpan en breng het op smaak met peper en zout.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 667 KCAL (2807 KJ). VET: 18 G (WAARVAN 12 G ONVERZADIGD). EIWIT: 54 G. KOOLHYDRATEN: 63 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!