Wintersalade van de bakplaat
0-20 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Nederlands
Winter
Ingrediënten
- 2 rookworsten
- 1 flespompoen
- 200 g spruitjes
- 2 rode uien
- 2 tenen knoflook
- 100 g feta
- 50 g granaatappelpitten
- 4 el olijfolie
- 300 g red quinoa
- 4 el olijfolie met citroenaroma
- peper en zout
Bereidingswijze
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten
- Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de rookworst, blokjes pompoen, gehalveerde spruitjes, (niet te dunne) halve ringen rode ui en geperste knoflook. Besprenkel alles met olijfolie en breng het op smaak met peper en zout.
- Plaats de bakplaat in de oven en rooster het geheel in 20 minuten gaar. Schep alles halverwege de baktijd een keer om.
- Bereid de red quinoa volgens de beschrijving op de verpakking en meng de olijfolie met citroenaroma erdoorheen. Breng het op smaak met peper en zout.
- Haal de bakplaat uit de oven. Verdeel de quinoa over 4 borden. Schep het rookworstgroentemengsel erbovenop en verdeel verkruimelde feta en granaatappelpitten eroverheen.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 1100 KCAL (4620 KJ). EIWIT: 37 G. VET: 80 G (WAARVAN 58 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 54 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!