Winterse salade met biefstukpuntjes
20-40 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Internationaal
Ingrediënten
- 500 g biefstukpuntjes
- 75 ml lichte sojasaus
- ½ el crispy chili-olie
- 100 g groene aspergetips
- 150 g flespompoen, gekookt in blokjes (of uitsteken met meloenbolletjeslepel)
- 150 g shiitakes
- 9 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 sneetjes bruin desembrood
- 150 g radijs, in kwarten gesneden
- 1 rode puntpaprika, in dunne reepjes
- 4 lente-uien, in dunne ringetjes
- 80 g gerookte amandelen (of pompoenpitten)
- 250 g gemengde sla
- 100 g babyspinazie
- Peper en zout
- Bakpapier
Benodigdheden dressing
- 1 el (witte) misopasta
- 2 el (sushi-)azijn
- 4 el sesamolie
- 2 el lichte sojasaus
- ½ tl gemberpoeder
- 1 limoen, geraspt en daarna uitgeperst
- ½ tl chilivlokken
- Peper en zout
Bereidingswijze
Meng in een ruime kom de sojasaus met de crispy chili-olie. Voeg de biefstukpuntjes toe, schep deze goed om en laat het 15 minuten staan.
Bereiding salade
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Breng een pan water met zout aan de kook en blancheer de groene aspergetips circa 3 minuten. Doe vervolgens 10 minuten hetzelfde met de pompoenblokjes (of -bolletjes).
- Snijd de shiitakes in reepjes en bak deze kort aan in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen. Strooi er wat peper overheen.
- Meng 7 eetlepels olijfolie met de knoflook, voeg peper en zout toe en mix het geheel kort met de staafmixer. Besmeer de drie sneetjes desembrood hiermee royaal en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Toast het brood circa 5 tot 7 minuten mooi bruin. Haal de bakplaat uit de oven en laat deze afkoelen. Snijd daarna de afgekoelde toast in blokjes.
- Meng de ingrediënten van de dressing en breng de salade eventueel op smaak met een beetje zout.
- Meng in een grote kom de gemengde sla met de babyspinazie en verdeel dit over 4 borden. Verdeel vervolgens de pompoen, radijs, aspergetips, paprika, shiitakes, toastblokjes, lente-ui en amandelen eroverheen. Druppel de helft van de dressing erover.
- Wok de biefstukpuntjes in 2 el olijfolie, voeg ze toe aan de salade en verdeel tot slot de rest van de dressing over de salade.
VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 930 KCAL (3852 KJ). VET: 74,0 G (WAARVAN 46,7 G ONVERZADIGD). EIWIT: 40,1 G. KOOLHYDRATEN: 60,2 G.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!