Witlofsoepje met roquefort en kervel
40-60 minuten
Koken
4 personen
Tussengerecht
Overig
Kerst
Ingrediënten
1,5 kg witlof
Kwart bos kervel
1 ui, fijngesneden
50 g roquefort in blokjes
1 teentje knoflook, fijngewreven
3 dl gevogelte bouillon
nootmuskaat
boter
Bereidingswijze
Fruit de ui, knoflook en schoongemaakte witlof in boter zacht gedurende ongeveer 10 minuten.
Voeg vervolgens de bouillon toe en laat het geheel ongeveer 30 minuten trekken.
Pureer de soep en wrijf deze door een fijne zeef. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Verdeel de soep over vier voorverwarmde kopjes en garneer met blokjes roquefort kaas en takjes kervel.
Lekkere recepten
Keurslagers bij jou in de buurt
In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!