Witte bonen in wijnsaus met kalfsvlees en champignons
20-40 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Kalf
Overig
Onbekend

Ingrediënten

500 g kalfsribeye
500 g witte bonen (uit blik)
4 tomaten, ontveld en in stukjes
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 prei, in ringetjes gesneden
1 bakje champignons, in plakjes
400 ml bouillon
300 ml droge witte wijn
200 g geraspte kaas
Dille
Majoraan
Peterselie

Bereidingswijze

Stap 1.
Laat de bonen uitlekken. Snijd het kalfsvlees in dunne reepjes.

Stap 2.
Fruit de ui, de knoflook en de prei. Voeg het vlees samen met de tomaat toe en bak alles op hoog vuur (al omscheppend) 5 minuten. Giet de bouillon en de wijn erbij en roer het kort door elkaar. Doe de bonen en champignons erbij. Stoof dit met gesloten deksel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur.

Stap 3.
Breng op smaak met de dille en de majoraan. Roer voorzichtig de kaas erdoor en bestrooi het met fijngehakte peterselie.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!