Worstenbroodjes met tuttifrutti en tomaat
20-40 minuten
Oven
6 personen
Hapjes/Amuse
Gehakt
Nederlands
Kinderkeuken

Ingrediënten

Voor 6 stuks

  • 450 g kalfsgehakt
  • 1 beschuit, verkruimeld
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 theelepel zout
  • Peper
  • 100 g tuttifrutti, geweld en grof gesneden
  • 2 tomaten, zaadlijsten eruit en in blokjes snijden
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 rol bladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg beschuit, de helft van het ei (de rest is voor het bestrijken van het saucijzenbroodje), zout, peper, tuttifrutti, tomatenblokjes, koek- en speculaaskruiden en nootmuskaat toe en meng het mengsel goed.
  2. Snijd lapjes van 8 bij 10 centimeter van het bladerdeeg op een met bloem bestoven werkblad. Schep op ieder lapje een lepel gehakt, vorm er een worstje van en rol het bladerdeeg om het vlees op.
  3. Leg de worstenbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat en maak kruislings niet te diepe inkepingen.
  4. Verwarm de oven op 180 graden, besmeer de worstenbroodjes met de rest van het losgeklopte ei en bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!