Wrap met pulled chicken en limoensaus
20-40 minuten
Koken
4 personen
Borrel
Kip
Overig
Kerst

Ingrediënten

  • 375 g kippendijfilet
  • 1 steranijs
  • 1 tl venkelzaad
  • 2 stengels lente-ui
  • 3 cm gember
  • 1 kaneelstok
  • 1 grote tortilla
  • 1 liter kipbouillon (van een blokje)
  • 60 g zure room
  • 60 g mayonaise
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • rasp en sap van een halve limoen
  • peper en zout

TIP: Kook de overgebleven bouillon iets in tot een heerlijk sterke kippenbouillon.

Bereidingswijze

  1. Leg de kippendijfilet in een pan met de steranijs, het venkelzaad, stukjes lente-ui, gember (geschild en in plakjes) en kaneel. Schenk er de bouillon bij totdat de filets onderstaan en laat het geheel op laag vuur zachtjes garen in 20 minuten. Haal de kippendijfilet uit het vocht en laat het afkoelen. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar en breng het verder op smaak met peper en zout.
  2. Steek rondjes met een doorsnede van 8 tot 10 cm uit de tortilla en verwarm deze kort in een ‘droge’ antiaanbakpan.
  3. Meng in een kom de zure room met de mayonaise, komijn, knoflook en limoensap en -rasp.
  4. Leg op ieder wrapje wat pulled chicken en maak het af met een flinke schep limoensaus.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 315 KCAL (1325 KJ). EIWIT: 20 G. VET: 22 G (WAARVAN 17 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 9 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!