Ingrediënten
- 4,5 gelatineblaadjes
- 100 g pecannoten
- 2 dl slagroom gehalveerd
- 2 dl melk
- 16 groene druiven gehalveerd
- 100 g Griekse yoghurt
- 75 g fijne kristalsuiker
- 2 eetlepels honing
- 1 vanillestokje, ingesneden en zaadjes eruit (bewaren!)
Bereidingswijze
Stap 1.
Zet de melk met de slagroom, de suiker en het vanillestokje met de zaadjes op een laag vuurtje en breng dit aan de kook.
Stap 2.
Haal het mengsel van het vuur en laat het 15 minuten trekken.
Week de gelatineblaadjes vijf minuten in koud water, knijp ze uit en los ze op in het warme mengsel. Verwijder het vanillestokje en laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg dan de yoghurt toe en klop deze goed door.
Stap 3.
Vet vier vormpjes in met zonnebloemolie en vul ze met het mengsel. Zet de vormpjes 4 uur in de koelkast.
Stap 4.
Laat de pannacotta uit de vormpjes op vier bordjes glijden (druk met de wijsvinger de pannacotta een beetje naar binnen zo dat er lucht bij kan en de pannacotta loslaat van het vormpje). Garneer met de honing, de gehalveerde pecannoten en druiven.