Zabaglione met limoncello
0-20 minuten
Overig
4 personen
Nagerecht
Overig

Ingrediënten

3 eidooiers, gescheiden
100 g fijne suiker
1 klein scheutje witte wijn
65 ml limoncello
7,5 dl opgeslagen room (yoghurtdikte)
12 aardbeien, in stukjes
4 takjes munt
4 lange vingers

Bereidingswijze

Zet een pan met water op en hang daar een tweede pan in (‘au bain marie’).

Klop in die tweede pan de eidooiers op met de suiker, de limoncello en het scheutje wijn tot er een luchtige homogene massa ontstaat.

Blijf kloppen, haal de pan van het vuur af en laat deze iets afkoelen. Meng dan de opgeklopte room erdoorheen.

Verdeel de aardbeien over vier dessertglazen en vul ze vervolgens met de zabaglione. Garneer met een scheutje limoncello, een takje munt en de lange vinger.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!