Zacht gestoofde trostomatensoep met zure room en kruiden
0-20 minuten
Sudderen
4 personen
Voorgerecht
Overig

Ingrediënten

500 g trostomaten
1dl kippenbouillon
half bosje tijm
1 teentje geperste knoflook
1 bakje zure room
olijfolie
2 eetlepels gehakte tuinkruiden

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in een pan.
Voeg de tomaten, kippenbouillon, knoflook en tijm toe en roer dit op laag vuur om, laat het mengsel zachtjes pruttelen.
Pureer de soep met een staafmixer tot hij mooi glad is. giet de soep dan door een zeef. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de soep in een kom met een lepel zure room en de gehakte tuinkruiden.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!