Zalm in limoncellosaus
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

– 1 cederhouten BBQ-plank (te koop bij diverse kookwinkels)
– 600 g zalmfilet
– 250 ml limoncello
– 10 g grof zeezout
– Rasp van 1 citroen
– Muntblaadjes voor de garnering

Citroensaus:
– 2 eetlepels lemon curd
– 50 ml limoncello
– Sap van 1 citroen

Bereidingswijze

  1. Maak een marinade van de limoncello, het zout en de citroenrasp. Snijd de zalmfilet in 4 stukken. Giet de limoncellomarinade erbij, sluit dit af in een kommetje en laat de zalm 3 uur in de koelkast marineren.
  2. Week een BBQ-plank minstens 1 uur in koud water. Verhit de barbecue tot 150 graden (directe methode). Haal, zodra de barbecue op temperatuur is, de plank uit het water en leg deze direct boven de hete kolen. Haal ondertussen de zalm uit de limoncellomarinade.
  3. Maak de citroensaus door de ingrediënten goed te mengen.
  4. Draai de plank na 5 minuten om, leg nu de zalmfilets op de plank. Laat de zalm garen op de barbecue met het deksel gesloten tot een kerntemperatuur van 50 graden. Zorg ervoor dat de eiwitten in de zalm niet stollen, zodat de lamellen van de zalm losgehaald kunnen worden.
  5. Haal de zalm van het plankje en laat deze 5 minuten rusten. Serveer de zalm met de citroensaus en muntblaadjes.

VOEDINGSWAARDE PER PERSOON: 400 KCAL (1680 KJ). EIWIT: 29 G. VET: 24 G (WAARVAN 20 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN: 11 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!