Zeewolffilet met sinaasappel-kokossaus
20-40 minuten
Koken
4 personen
Tussengerecht
Overig

Ingrediënten

400 g zeewolffilet
30 g boter (25 g voor de saus, 5 g om in te bakken)
2 eetlepels honing
1 dl sinaasappelsap
100 g tauge
400 g rauwe spinazie
1 stengel sereh, ingesneden
3 dl vis- of groentebouillon
3 dl witte wijn
Sap van een citroen
1 eetlepel sinaasappelmarmelade
200 ml kokosmelk
2 cm geschilde gemberwortel, in plakjes gesneden

Bereidingswijze

Smelt 25 gram boter in een sauspan, voeg de honing toe en laat deze karamel­liseren.
Voeg de sereh, gemberwortel en sinaasappelsap toe en laat inkoken, totdat het geheel stroperig wordt.
Voeg de visbouillon, de witte wijn, het citroensap, de marmelade en de kokos­melk toe. Laat het geheel tot ongeveer 1/3 inkoken en zeef de saus.
Smelt een klontje boter in een koeken­pan en bak de zeewolffilet rustig aan beide kanten goudbruin.
Serveer de zeewolf met de saus op een bedje van rauwe spinazie en tauge.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!