Zelfgemaakte sausjes voor bij de gourmetschotel
0-20 minuten
Overig
4 personen
Bijgerecht
Overig

Ingrediënten

Gourmetschotel van de slager voor 4 personen

Voor de kerriesaus:
4 el mayonaise
2 el yoghurt
1 banaan
1 tl kerriepoeder
zout en peper

Voor de tomatensaus:
4 el mayonaise
3 el ketchup
1 trostomaat
2 zoet zure augurkjes

Voor de pindasaus:
4 el pindakaas met of zonder
stukjes noot
2 el ketjap manis
10 el melk
1 el kokos of 1 el gebakken uitjes

Bereidingswijze

Voor een kerriesausje meng je vier eetlepels mayonaise met twee eetlepels yoghurt, een geprakte banaan en een theelepel kerriepoeder, zout en peper naar smaak.

Voor een tomatensausje meng je vier eetlepels mayonaise met drie eetlepels ketchup, een rijpe trostomaat in minikleine blokjes en twee fijngehakte augurkjes.

Voor een pindasausje verwarm je op zacht vuur vier eetlepels pindakaas, twee eet­lepels ketjap manis en 8 à 10 eetlepels melk. Roer er een eetlepel kokos of gebakken uitjes door. Houd de saus warm op een theelichtje en roer af en toe door.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!