Zijlende met geroosterde asperges, dragonboter en zoete kerstomaatjes
20-40 minuten
Grill/Barbecue
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Nederlands
Barbecue

Ingrediënten

  • 800 g runderzijlende aan één stuk
  • 500 g witte asperges, geschild
  • 125 g gezouten roomboter
  • Half bosje dragon, fijngehakt
  • 150 g kerstomaatjes
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • Olijfolie
  • Suiker
  • Zout

Bereidingswijze

  • Richt de barbecue in met kolen aan één kant. Verwarm de barbecue op 160 graden. Bestrijk de zijlende met 3 eetlepels olijfolie en wat zout. Bak het vlees aan beide kanten aan en laat het dan indirect ongeveer 10 minuten nagaren tot de kerntemperatuur 48 graden is.
  • Zet de asperges op met koud water en een schep suiker, breng ze aan de kook en zet het vuur uit.
  • Laat de asperges afhankelijk van de dikte maximaal 5 minuten net beetgaar worden. Contro­leer ze tussentijds met een vork op gaarheid. Laat ze goed uitlekken, besmeer ze met een eetlepel olijfolie en gril ze enkele minuten op de barbecue.
  • Smelt de boter met de dragon zonder dat de boter verkleurt.
  • Bak de kerstomaatjes in 2 eetlepels olijfolie op laag vuur, bestrooi ze met de poedersuiker en laat ze licht karamelliseren.
  • Snijd de zijlende in vier mooie stukken, verdeel de asperges over de borden en leg de zijlende er­ bovenop. Schep er wat dragonboter overheen en maak het geheel af met de zoete kerstomaatjes.

Voedingswaarde per persoon
585 kcal (2455 kj). eiwit 48 g. vet 40 g (waarvan 20 g onverzadigd). koolhydraten 7 g.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!