Ingrediënten
Zijlende
1 eetlepel zeezout
2 eetlepels zwarte peperkorrels, geplet
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 eetlepel oreganoblaadjes
1 eetlepel tijmblaadjes
2 tenen knoflook, gehalveerd
100 ml wodka
60 ml olijfolie
Bereidingswijze
Stap 1.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en vul hiermee een braadzak. Doe het vlees erbij en bind de zak dicht. Beweeg de zak langzaam heen en weer zodat het hele stuk vlees met de marinade in aanraking komt.
Stap 2.
Laat het vlees in de zak minimaal 3 uur op kamertemperatuur marineren of leg het vlees een paar dagen in de marinade in de koelkast.
Stap 3.
Breng het vlees op kamertemperatuur en haal het uit de marinade. Leg het een uur in een voorverwarmde oven van 50 graden.
Stap 4.
Bak de zijlende daarna op een hete barbecue in 15-20 minuten rondom bruin.Snijd er dikke plakken van en serveer ze met veldsla, aioli en brood.