Zijlende van de barbecue
langer dan 60 minuten
Oven
4 personen
Hoofdgerecht
Rund
Overig
Barbecue

Ingrediënten

Zijlende
1 eetlepel zeezout
2 eetlepels zwarte peperkorrels, geplet
3 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 eetlepel oreganoblaadjes
1 eetlepel tijmblaadjes
2 tenen knoflook, gehalveerd
100 ml wodka
60 ml olijfolie

Bereidingswijze

Stap 1.
Meng alle ingrediënten voor de marinade en vul hiermee een braadzak. Doe het vlees erbij en bind de zak dicht. Beweeg de zak langzaam heen en weer zodat het hele stuk vlees met de marinade in aanraking komt.

Stap 2.
Laat het vlees in de zak minimaal 3 uur op kamertemperatuur marineren of leg het vlees een paar dagen in de marinade in de koelkast.

Stap 3.
Breng het vlees op kamertemperatuur en haal het uit de marinade. Leg het een uur in een voorverwarmde oven van 50 graden.

Stap 4.
Bak de zijlende daarna op een hete barbecue in 15-20 minuten rondom bruin.Snijd er dikke plakken van en serveer ze met veldsla, aioli en brood.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!