Zoete aardappel met brie
20-40 minuten
Oven
4 personen
Bijgerecht
Varken
Nederlands
Kerst

Ingrediënten

  • 2 zoete aardappels
  • 1 el olijfolie
  • 100 g brie, in plakjes
  • 25 g walnoten
  • 100 g tuinerwtjes
  • 30 ml honing
  • 1 takje rozemarijn
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Schil de zoete aardappels en snijd schijfjes van 1 cm. Meng de schijfjes met de olijfolie in een kom en breng ze op smaak met peper en zout. Verdeel de schijfjes over een vel bakpapier. Bak deze 10 minuten in de oven, keer ze om en bak nogmaals 10 minuten.
  3. Haal de zoete aardappelschijfjes uit de oven en verdeel de plakjes brie eroverheen. Leg de walnoten erop en maak het af met rozemarijn en de honing.
  4. Warm de tuinerwtjes op en serveer het geheel. Voeg peper en zout naar smaak toe.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 652 KCAL (2739 KJ). VET 17,3 G (WAARVAN 10,4 G ONVERZADIGD). KOOLHYDRATEN 108,1 G. EIWIT 11,8 G. VEZELS 13,0 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!