Zoete aardappelsalade met runderham, witlof en waterkers
0-20 minuten
Koken
4 personen
Bijgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

  • 300 g runderham, gesneden
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 1 bekertje creme fraiche
  • 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes
  • 800 g zoete aardappel, geschild en in plakjes gesneden
  • 2 stronkjes witlof, buitenste bladeren eraf en in vieren gesneden
  • Pitjes van 2 granaatappels
  • Sap en rasp van 2 sinaasappels
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 75 g waterkers
  • 25 g veldsla

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 4­5 mi­nuten en rooster de witlof licht aan in een grillpan.
  2. Maak een dressing door de perssinaasappels te raspen en uit te persen. Meng het sap met de olijfolie. bewaar de rasp, breng eventueel op smaak met versgemalen zwarte peper.
  3. Meng de creme fraiche met de mosterd.
  4. Leg de aardappelpartjes dakpansgewijs op een bordje met daarnaast de gegrilde witlofpartjes en meng de sinaasappeldressing door de veldsla.
  5. Verdeel de runderham als rozetjes over de salade, garneer met een pluk waterkers, wat sinaasappelrasp en granaatappelpitten. Leg er een quenelle van mosterd en creme fraiche naast en strooi er de rozemarijnnaaldjes over­ heen.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!