Zoete aardappelsoep met spekcrumble en lente-ui
20-40 minuten
Koken
4 personen
Voorgerecht
Varken
Overig
Zomer

Ingrediënten

  • 100 g ontbijtspek
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 cm gember, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 rode peper, in plakjes gesneden, verwijder de zaadjes
  • 750 ml groentebouillon (blokje)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kg zoete aardappel, geschild en in plakjes gesneden
  • Sap van 1 citroen
  • 2 stengels lente-ui, in ringetjes gesneden
  • 2 el zwart sesamzaad
  • 2 el olijfolie
  • 1 el vadouvan (kruidenmengsel)
  • Koriander (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, gember en rode peper. Strooi er de vadouvan overheen en bak dit even mee.
  2. Voeg de zoete aardappel toe en schep dit om met de rest. Doe er de groentebouillon en kokosmelk bij, roer goed door en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 25 tot 30 minuten zachtjes koken.
  3. Pureer de soep met de staafmixer en voeg het citroensap toe.
  4. Bak het ontbijtspek in een anti- aanbakpan krokant en verkruimel het.
  5. Verdeel de soep over 4 kommen en strooi er de lente-ui, zwart sesamzaad en spek-crumble overheen. Garneer het eventueel met wat koriander.

VOEDINGSWAARDEN PER PERSOON: 512 KCAL (2135 KJ). VET: 27,3 G (WAARVAN 15,8 G ONVERZADIGD). EIWIT: 9,3 G. KOOLHYDRATEN: 53,5 G.

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!