Zoete gestoofde hamlapjes met gember
40-60 minuten
Stoven
4 personen
Hoofdgerecht
Varken
Overig

Ingrediënten

600 g hamlapjes
2 el boter
2 uien, gesnipperd
1 tl korianderpoeder
1 mespunt kaneelpoeder
2 el gembersnippers op siroop
2 el honing
100 g gedroogde abrikozen
zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter en bestrooi de hamlappen royaal met zout. Braad de hamlappen om en om aan en neem ze uit de pan. Fruit de ui met de specerijen 3 minuten en voeg de gember, honing en abrikozen toe. Leg het vlees terug in de pan, schep alles even om en giet er zoveel water bij dat het vlees net onder staat.

Stap 2
Breng aan de kook komen en laat met het deksel op de pan in circa 50 minuten gaar stoven. Proef de saus en breng eventueel op smaak met zout en peper. Lekker met kruimige aardappels en groene of rode kool

Keurslagers bij jou in de buurt

In Nederland zijn ruim 350 Keurslagers gevestigd. Er bevindt zich er vast wel een bij jou in de buurt. Voer een postcode in om in de buurt te zoeken!