Ingrediënten
400 g runderreepjes
2 el olie
1 rode paprika, in reepjes
1 grote ui, in dunne partjes
1 winterwortel, geschild en in dunne plakjes
3 el witte wijnazijn
3 el sojasaus
2 el tomatenpuree
2 el suiker
2 el ananas of sinaasappelsap
2 tl maïzena, losgeroerd met 1 el water
Bereidingswijze
Stap 1
Dep de runderreepjes goed droog met keukenpapier. Verwarm een eetlepel olie in een wok en roerbak de runderreepjes in 3 porties op hoog vuur aan. Schep ze uit de wok en laat ze uitlekken op keukenpapier. Giet nog een eetlepel olie in de wok en roerbak de groenten samen nog 2 minuten.
Stap 2
Roer een glad sausje van de azijn, sojasaus, tomatenpuree, suiker en sap en maïzena. Giet dit bij de groenten in de wok en laat nog even aan de kook komen. Schep als laatste het vlees erdoor en laat van het vuur af nog een minuut doorwarmen. Lekker met rijst.