
Ingrediënten
8 kwartelborstjes, in reepjes
8 kwarteleitjes
1,5 l kippenbouillon
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels bruine suiker
2 teentjes knoflook, fijngesneden
3 eetlepels rijstazijn
Scheutje Thaise chilisaus
150 g wortel, in dunne reepjes
50 g peultjes
150 g champignons, dun gesneden
100 g Chinese kool, fijn gesneden
100 g tauge
Halve prei, in dunne ringen
Bereidingswijze
Stap 1.
Doe alle ingredienten in de kippenbouillon behalve de eitjes en de reepjes kwartel- borst. Breng het geheel aan de kook en laat dit enkele minuten zachtjes koken.
Stap 2.
Breng een klein pannetje water aan de kook en leg hierin de kwartelreepjes. Pocheer ze kort en voeg ze daarna toe aan de warme soep.
Stap 3.
Klop de eitjes los in een kommetje, breng de soep weer aan de kook en giet het eimengsel er langzaam in. Direct serveren.